Vad ska du bli när du blir stor?

 Hej hej! Idag har jag haft en fantastiskt bra dag, om jag bortser från huvudvärken nu på kvällen. Körde sonen till dagis på morgonen och i vanlig ordning blir det spännande dialoger om allt mellan himmel och jord. Just Nu är det mycket focus på om barn kan få fängelse om man stulit något eller om det enbart gäller vuxna, och i så fall vad händer då med barnen ? Eller varför det ibland kommer snö och ibland regn och varför finns månen i olika storlekar? Ja finns många funderingar i en 5 åring. Jag jämför sällan mina barn, utan de får vara just som de är, men mina killar börjar få många väldigt lika personlighetsdrag, vilket är olyckligt då jag alltid brukar skylla deras mindre bra sidor på deras pappor - nu håller liksom inte den teorin längre, attans! De är som sagt lika på många plan men också väldigt olika varandra, det ska bli så spännande att se vad de växer upp till för unga män en vacker dag, vad kommer de jobba med? Bo, ha för intressen, osv. Viktigast för mig är naturligtvis att de mår bra och känner sig trygga, både i sig själva samt med uppväxten och oss föräldrar som grund. 

Efter lämning var det hem för att förbereda dagens första teamsmöte, som jag förövrigt ansåg var ett mycket viktigt sådant. Eftersom jag kände att det var viktigt för mig hade jag dagen till ära klätt upp mig och gjort mig iordning, inte för att de andra sidan skärmen ser det, men det är känslan som är viktig för mig. 4 teamsmöten, några vanliga, mail, div administration. lunch padel och en utbildning senare hade även denna dagen swishat förbi. 

Det har snöat här i dag, till Zekes stora förtjusning och jag hoppas det ligger kvar ett tag. Det är så härligt att vara ute när det är snö, det liksom blir lite vackrare då. Andreas kom på den briljanta idéen att vi skulle köra bort för att gå slingan allihopa. Jag är aldrig sen att säga nej till rörelse eller motion, så in med pukan och valp i bilen. Vi har övat på att åka bil lite varje dag. Så bilburs träning för Loke och en hel ny värld att upptäcka när vi kom dit. Det snöade massor och då är det tydligen inga ute och går vilket är synd, det var fantastiskt härligt att vara ute i kväll, visst snöande det men det var så vackert. Har man bara bra kläder så är det inga problem. Vuxna nöjda, barn och hund nöjda = bra dag!        

En sak vi har försökt ta fasta på detta året är att äta mer soppa, inte av hälsoskäl utan för att vi gör det så sällan, ändå är det ju både gott och lättlagat, man ska leva som man lär därav blev det idag tacosoppa. 

Stora sonen ringde i kväll (pappa vecka), jag blir alltid lika glad när jag ser att det är han som ringer, sen vill han oftast bara något praktiskt, att det är något jag ska lösa - men jag tänker att det är min uppgift här i livet, att lösa saker, då speciellt först och främst till mina barn (fast jag har också sagt att jag inte ska curla, så det är helt klar en balansgång jag är osäker på om jag kan lösa!) Han kanske blir mer djup och filosofisk med åldern tänker jag, om ytterligare tio år ringer han antagligen med helt andra problem, bara han ringer mig då också så är jag nöjd.  

Zeke hjälpte mig laga mat idag, han ville skära morötter, självklart får du det, du kanske ska bli kock säger jag ? Nej jag ska ju bli fotbollsproffs! Just det men skulle du inte bli hockey proffs nu när vi köpt varenda pryl man behöver för att spela hockey,,,,,,,,, ? Nej jag ska spela fotboll, okey säger jag! Efter det frågade han vad jag ville jobba med när jag blir stor? jag sa att jag vet inte riktigt men jag har ju ett jobb just nu! Just det sa han, du är ju inget barn längre - nej jag är ju inte det! Ganska skönt faktisk, också skönt att inte veta vad jag ska bli när jag blir stor, större eller vi säger äldre istället (helst vill jag inte bli strörre) det finns ju oändligt med möjligheter, om jag inte blir något annat så är jag ändå nöjd!    




   

Kommentarer

Populära inlägg