Egentid

Varför är just ordet egentid så kontroversiellt ? Vissa människor (läs andra mammor) får horn i pannan och blir nästan röda i ansiktet om man nämner att man skulle vilja ha lite egentid, då kommer kommentarer som; "varför skaffa barn då" eller "älskar man sina barn vill man vara vara med den jämt" - pytzan säger jag!! Alla vet ju själva vad som är bäst för just sig själv och sina barn (nästan alla, men det är en annan historia). 
Varför är vi så snabba med att döma andra? Vi vet ju inte allt om andras vardag och liv, märkligt det där. Många gånger är det att vi värderar orden på olika sätt. De gånger jag hört andra mammor förkasta att andra vill ha "egentid" har jag också hört att de minsan är iväg med kompisar, jobb, tränar, frissan Ect, då rimmar det i mina öron inte alls. Som sagt så värderar vi orden olika men jag är av åsikten att alla gör det som passar dem bäst.

Min form av egentid är just nu, joggingtur, duschen och i bilen. Jag har även klippt mig två gånger sedan juni förra året och varit på julbord samt idrottsgalan, det erkänner jag gärna. Jag önskar jag kunde gå ut o äta (läs gårdagens inlägg) gå på toa själv, dricka en kopp kaffe och svara på mail när jag vill. Jag vet att inom några månader kommer det bli "lättare" för mig att ta mig för saker på egen hand- ska tillexrmpel sluta amma när som nu. 

jag hoppas fortfarande på att få sova mer än 3h i sträck inom kort, nu har det snart gått 8 månader sedan Zeke kom och jag häpnas över hur man klarar sig på så lite sömn, eller det är kanske snarare en fråga min omgivning ska svara på, jag kanske är helt omöjligt att ha att göra med? 

Låter jag något negativ idag? Erkänner att jag är trött ok då jätte trött så kanske lite, men vi har haft en fin dag på Skånes djurpark med alla kids. 





Vi flyttar berg; 


Kommentarer

Populära inlägg