Balans och hamburgare


Djuren på Skånes djurpark (vilka vi besökte i söndags)  fick fin fin mat, tänk att deras mat var trevligare än den vi köpte i deras restaurang, ja ungarna älskade pommes, korv och hamburgaren, men jag tyckte att djurens mat såg betydligt mycket trevligare ut än min toast med pommes (glömde ta bild på den) 



Vi måste ju verkligen skärpa oss med maten, då menar jag de flesta inte bara vår familj. Vi ger idag djuren bättre mat än barnen, vilket är bra för djuren men kommer bli katastrof för barnen i framtiden. Jag tror vi alla måste hjälpas åt att dela bra tips, motivera, inspirera och framför allt flytta fokus. Vi får absolut inte vara rädda för mat och få en ohälsosam inställning men vi kan heller inte hålla på att hela tiden BARA träffas över mat, fika, lunch, middag Ect. 

Jag själv älskar ut o äta, fika och luncha, nästan som en hobby för mig, men jag gillar också att promenera och springa, man måste hitta sin egen balans. Vi måste också få in i hjärnan att det är mer än bara vår vikt som mår bra av att tänka till vad vi stoppar i oss, tänder, mage, hjärnan, humöret, sockret, hjärtat ja allmänhälsan helt enkelt. 

Jag tror på att vi måste få längta lite efter något som vi tycker är gott, för mig varierar detta och är inte kopplat till enbart efterrätter eller godis. En enkel leverpastejmacka och en kopp kaffe är ibland inte helt fel (lite smygreklam också) 


En av de saker / rätter jag älskar mest är hamburgare, har ärligt fler än jag kan räkna o minnas och fler ska det bli, är ständigt på jakt efter den perfekta hamburgaren 



Jag tror inte på förbud eller tvång utan rätt inställning och rätt kunskap om mat och en balans! 








Kommentarer

Populära inlägg