Låta barn ha tråkigt ?


Detta inlägg stämmer så bra: 

https://m.facebook.com/jonas.harrysson.9/posts/10152947228896901

I tillägg har jag reflekterat över; 
Nu när skolan startade var det några debatter på tv ang de barn vilka inte har upplevt några sommarlovsresor / minnen att berätta om när de börjar skolan. Nu handlade debatten först och främst om de som inte har råd att åka iväg med barnen, jag tycker naturligtvis att det är tragiskt att många inte har råd, men att det är sådan focus på att barnen MÅSTE varit iväg under sommaren är ju hel knas. Kan vi inte njuta av att "bara" vara hemma, sovmorgon, inte stressa iväg, kunna vara uppe lite längre,, osv. Om något så bidrar detta ännu mer till inlägget som Jonas skrev i artikeln ovan. 

Vi har inte varit iväg med våra barn i sommar, de stackarna har inte fått se Pippi på AL värld, inte björnar på Kolmården, ingen charterresa, eller grönalund- synd om dem va? Inte alls!! de har varit långt inifrån sysslolösa, de har lekt från morgon till kväll, de hittar på egna rollekar, cykkat, Stuttsat, badat Hemma!!! och har inte frågat efter att få uppleva mer någon annanstans. 

Om det regnar - fäller vi bara upp parasollet så går det "greja ute då med" 
Eller "solar" vi I regnet : ) 



När barnen är tillsammans får vi sällan eller aldrig höra att "vi har tråkigt" " vi har inget att göra" osv,,, detta sker enbart varannan vecka när ett av de stora barnen är själva med oss "tråkiga" vuxna, och då får man också ha lite tråkigt eller hitta på något själv 



Kommentarer

Populära inlägg