Har vi inget nattis ?

Läste i BLT i dag ang Chanell och att hon inte har tillgång till barnomsorg då hon jobbar helger, hur är det möjligt att vi i Olofström inte har tillgång till barnomsorg på  "obekväm" arbetstid (vem har bestämt vad som är obekvämt och inte??) vi som har en industri vilken rullar hela tiden, jobbar det verkligen inga föräldrar där ? Vi har fabriker med 3 skift och helg produktion, vi har människor som arbetar inom vård och omsorg här också. Också inom min bransch finns behovet, vi på hotell har natt personal och frukost personal. 

Kommunen säger att behovet är mycket litet här - det tror jag inte på! Då inget allternativ funnits har familjer helt enkelt löst det eller flyttat/inte flyttat hit. 

Hur har familjer löst detta genom alla tider ? Antagligen genom släkt, ena parten har fått gå ner i tid, då kvinnan i de flesta fall. 

Ekvationen borde gå ihop sig, att öppna ett dagis på obekväma tider skapar fler arbeten, visst det kostar en slant för kommunen men det tar vi lätt igen om vi får fler att stanna kvar här eller bosätta sig här. 

I Sölvesborg löste de det efter att en invånare stått på sig. Och det kommer se bra ut nu när Olofström också kommer att lösa det! Vilket jag verkligen tror de gör ! 

Kommentarer

Populära inlägg