Julen 2020 kan läggas till handlingarna.

Då var julen över för 2020, ja så känner jag så fort julafton varit, det var det! Jag tror att en av anledningarna till att jag alltid känner en liten sorgsenhet på julaftonskvällen är just därför, för mig är julen då över! Vi har byggt upp en förväntan i 24 dagar för ungarna, med lucköppning, nissebrev och alla förberedelser som hör till för att allt "roligt" ska ske på en gång och sen bara var över. För mig som älskar att pyssla och förbereda är det det som är roliga, julafton kommer aldrig bli som mina drömmars jul, det har jag förlikat mig med. Jag hoppas bara att jag kan ge glädje, traditioner och fina minnen till mina barn som de ska bära med sig när de växer upp.  




I år delade vi upp firandet i omgångar, vilket var både bra och dåligt, bra för att allt just blev lite mer utdraget och saker kunde ske lite i taget och naturligtvis syftet att alla ska känna sig säkra. Men å andra sidan fick jag göra i ordning och förbereda flera gånger i stället, fast jag håller det enkelt så blir det mycket att fixa med till tre sittningar.  Allt gick bra dock och är som sagt nu avklarat, men jag har inga ambitioner att alltid vara hos oss på julafton, jag hade gärna för omväxlings skulle blivit bjuden. Jag har mina teorier om varför detta inte sker, men behåller dem för mig själv och lever på hoppet. 

Min kära man hade i vanlig ordning ordnat fina klappar till mig (jag sköter alla barnens) en av dem är en aktivitets klocka som jag önskat mig länge, jag är så nöjd. Nu kan jag hålla koll på mina steg och påminna mig själv att röra mig varje timme samt massa andra finesser, en annan var en fin högtalare till mitt nyrenoverade tvättstuga - oklar dock om det är för att han önskar att jag spenderar mer tid där eller enbart ska tycka det är lite roligare att tvätta. 

Jag gillar denna dagen, juldagen, det är en lugn och härlig dag nuförtiden. För några år sedan var det en jobbdag eller jobbnatt ska jag väl mer säga, i många år har jag jobbat juldagen men numera är det en dag som är avkopplande och lugn. Barnen är nöjda och lugna, det finns tid för att träna, chilla och städa upp efter gårdagen, härligt. 

Idag tog jag en promenad, tänkte bara gå 3 km men jag tog en avkrok, närmare bestämt endurobannan tillbaka. Vi har numera en fin våtmark som granne, där har de byggt ett nytt torn, en utkiksplats och anlagt olika områden, ska bli kul att följa. Efter jag inspekterat tornet, som alltså är helt nybyggt, gick jag bort för att gå på järnvägen hem men bestämde mig att följa endurospåret i stället. Att gå på endurospåret gör mig dock alltid nervös, jag gör det enbart om jag inte hör några motorer, jag hade inte gått där om jag hört en endaste liten motor gå, jag hade blivit skiträdd om jag mött någon i skogen på spåret och de stackarna ännu räddare.



 
Nu ska jag ladda för padel med min man, singelpadel! Jag ska passa på att lämna av min äldsta son hos sin far, så även den sidan får fira lite jul med världen bästa Viking.        






Kommentarer

Populära inlägg