Påsk Flow!

Nuförtiden kommer jag alltid att tänka på Johan Glans och hans "påsknummer" när det börjar vankas mot  påsktider. Har Ni inte sett Glans nummer så måste ni  googla, den och Lucia är så roligt! Det är så fantastiskt spännande att höra hur en kristen högtid, bland den viktigaste för många, har kommit att handla om fjädrar, ägg och kycklingar - och var kom egentligen påskkärringen ifrån? frågorna är många och svaren än fler! Jag tycker påsken är trevlig då det för mig är lika med: färg, ljus, gemenskap och glädje. Nu har 2022 års påsk också varit och innehållit allt som sig bör inklusive släkt, äggjakt, lax, godis i överflöd, sol, fotboll, mer godis, middag hos mamma, middag hos svärmor, det är något visst med att få maten serverad, ibland, ok så ofta som möjligt faktiskt. Mat smakar bättre när någon annan gör det, eller valt dryck, samma med kaffe för min del, jag har fått för mig att jag inte gillar att koka kaffe till mig själv, det har vi löst med kaffemaskin här hemma. 

Jag har några saker jag önskar jag var mer intresserad av, men som bara inte väcker något större intresse hos mig: matlagning, städning och trädgårdsarbete är några av de mest frekventa sakerna som också är vardagssysslor. Dessa saker måste ske, och gör det nästan dagligen i olika skalor men tänk va mycket roligare det hade varit om det hade varit kul och något att se fram emot. Kanske kommer med åldern, eller aldrig. Om jag blir onödigt rik så vill jag ha en egen kock, städare och trädgårdsmästare, kanske en kombo tjänst av alla? Det vore något det ; ) 

"Poff" tillbaka till verkligheten utan anställda, det är bara att snällt bre mackorna, laga maten, klippa gräset och fram med dammsugaren och se glad ut! Det gör jag så gärna,,,, Nej nu ljög jag, jag ( och många med mig) bara gör det, inte för det är kul men för att det måste ske och det "jobbar inte någon som heter någon annan" här! 

Jag har dåligt flow just nu, saker går inte min väg, lite små otur här och där, jag vet att det är enbart en känsla och en fråga om inställning från min sida, men det tar inte bort min inre oro och känslan jag har just nu - dåligt flow. Jag mår inte dåligt, (viktigt att förtydliga) jag har haft en fin påsk, men nu är det något som skaver, och ni som känner mig vet att jag inte går med skoskav - metaforiskt talat. Det trista är att jag hade bra flow för 1½ vecka sedan, då snurrade allt på och det kändes nästan för bra för att vara sant och det är oftast då det blir en "käftsmäll" tillbaka till verkligheten. Livet vill hålla en mellanmjölks balans, medans jag vill ha vispat smör, grädde och ost i olika former. Och ska man leva på topp får jag vara med på att det kommer dalar också - det är jag bredd på, och dagar som dessa kommer, och så går det och vi får 24 nya timmar att förbruka.

Lyssnade på Elin kjos podd idag, hon lever med obotlig cancer som spridit sig, det är såklart sorgligt på många sätt men hon pratar och resonera kring det på ett väldigt sunt sätt, sen vet jag också att det är en sak att säga något i en podd och visa upp en fasad på instagram mot hur det VERKLIGEN känns. Men ingen av oss vet hur lång tid vi har eller kommer får. Elin startar sitt Ted talk med att säga "It all started when they said it was over", fint, sorgligt och power på samma gång. 

Om jag skulle ta och SKAPA mig bättre flow istället för att tycka synd om mig för att "bra flow" inte bara dyker ner i knät på mig. Jag vet precis hur jag ska göra och tänka,,,, men jag måste göra jobbet, själv 

Jag ska sova på saken!   

alternativet är att jag muttrar en dag till..................

Kommentarer

Populära inlägg