Lyxigt!

Att få sovmorgon och vakna till en helt oplanerad dag, det är lyxigt! Så har vår midsommarhelg varit! Midsommarafton spenderades hemma hos vänner  som bor på gångavstånd,  bara en sådan sak, vilket också är lyxigt. Det är inte längre bort än att vi kunde gå hem för att både hämta varmare kläder och gå ut med Loke, det är för oss en helt annan livssituation än vi tidigare haft och det känns så bra! Vi hade en ljuvligt fin midsommar, sådär lagom. Fina människor, skratt, samtal, glada  barn, god mat, fina kransar, solsken och lagom med bubbel, ja Ni hör ju kan inte bli bättre. Zeke briljerade med att simma en hel längd ,helt själv, utan hjälpmedel i poolen, stoltheten visste inga gränser, och det med all rätt, han har kämpat på bra hela våren med detta utan att direkt få till det. Här i Asarum simmar de två dagar i veckan i 5 veckor som en intensivträning, vilket jag tycker är kanon, den uppfattningen delar nog barnen. 

I övrig har sommarlovet börjat, det är inte bara guld och gröna skogar, barn idag kan inte roa sig själva på samma sätt som vi var tvungna till förr, att ha tråkigt är svårt och nästan ohanterbart för dem. Jag hörde en dam på nyhets morgon prata om just detta fenomen. Hon valde att stänga av wifi och ha skärmförbud för sina barn hela sommarlovet, och det var revolutionerande för hennes familj, men inte smärtfritt såklart,  barnen började tänka själva, leka, rita, vara i skogen, bygga, cykla, hon resonerade också kring om vi (70-80 tals barn) är den sista generationen som vet och kunde hantera att ha tråkigt. Är detta ett faktum och helt ofrånkomligt, eller ska vi motverka detta  med allt vi kan? Kommer våra barns barn kanske återta det analoga? Vi får se!

 Jag har i vanlig ordning listor på allt, saker som jag vill göra, ska göra,  jobbrelaterat och privat - I Love listor, jag har dock börjat implementera listor digitalt, funkar sådär. Jag älskar papper och pennor och känslan att stryka något med en penna går inte få digitalt. 

Det är också en lyxig känsla när barnen börja upptäcka självständigheten. I 14 år har jag dagligen passat upp, hämtat, lämnat saker, curlat, rättat till, plockat och tröstat, matat, nattat, klä på, tvätta, ordna, ja ni vet vanlig familjelogistik som alla familjer gör för att vardagen ska fungera och hålla ihop. Men nu, nu börjar det hända saker, barnen kan ta sig någonstans själva, de cyklar till träning, med kompisar, de kan ta sig till affären och köpa något själva, de lagar mat, klipper gräs (det har Viking gjort länge dock) De kan cykla och bada, klä sig själva, nästan städa sina rum ; )  

Lyxigt, livet känns lyxigt!  




Kommentarer

Populära inlägg