September!

Sommaren är officiellt över (var den här?) och vi säger varmt välkommen till hösten, jag älskar hösten. Både igår och idag tog jag mig välbehövliga löpturer, rensa huvudet, sätta fart på benen, bli av med fläsket, rasta hunden, få friskluft, få blodet att pumpa runt, öka pulsen och plockar svamp - alla dessa fördelar får jag av löpning, magiskt. Testade även något nytt, springa helt utan mobil och då även helt utan att lyssna på något annat än mina egna tankar, gick förvånansvärt bra. Jag är dock alltid lite orolig att springa utan kommunikations medel med, jag har trillat ganska illa två gånger och det lär inte vara sista gången det händer i övrigt som sagt ganska skönt att vara själv och icke nåbar. De hemma vet vilken runda jag tar och hur lång tid jag brukar ta på mig för den, så jag känner mig ändå ganska trygg att de skulle hitta mig om något händer, och så har jag ju Loke förstås. 

Det var nu ett bra tag sedan jag skrev här igen, har det då inte hänt något i mitt liv? Alla Ni som antingen känner mig eller kanske följt med här ett tag bör ha koll på att mitt liv är aldrig händelselöst, det är bara olika skalor och prioriteringar. Jag prioriterar sällan att sätta mig ock skriva, fast jag borde. Inte för Er nyfikna skull, men för min egen skull för att kunna gå tillbaka och påminna mig själv eller kanske mina barn i framtiden. Om det händer mig något kan de få minnas tillbaka inte bara genom minnen, bilder men också skrift. Jag har alltid skrivit så detta är inget nytt, det bästa är dock att jag kan här läsa min text, och behöver inte tänka på min handstil. Jag har anteckningar från våra husvagnssemestrar som barn, vår första utlandsresa och en hel del träningsresor, dessa hittade jag i somras och det var en hel del minnen som både kom tillbaka till mig och mina föräldrar genom just mina anteckningar. 

Det börjar bli tradition att köpa dyra saker i samband med våra födelsedagar nu i augusti, så även i år, i fjor var det båten i år slog vi till med ett nytt hus. Jag kommer berätta mer om det i ett eget inlägg, för mig är det en dröm som blir sann!! Med ett nytt hus börjar ett nytt kapitel, men det betyder då att ett annat ska avslutas, det är något jag avskyr, så jag suddar den tanken och tänker bara på det nya och fördelarna med det - aldrig se bakåt! Jag tjatar om det men jag tycker det är viktigt att vi alla väljer hur vi lever våra liv, varje dag!! Jag påminner mig om det ständigt, och svackor kommer, och då behöver vi varandra! Jag är inget undantag, jag fastnar lätt (inte så länge men ofta) i grubbel och oro, över oftast världsliga ting. När jag kör fast måsta jag jobba med mig själva att tänka rätt och i bästa fall får jag hjälp av kloka människor runt om mig (som inte änns vet att de hjälper mig) och så behöver de grundläggande funktionerna i mitt liv fungera, familjens välmående, träning, sömn, kost, så tuffar allt på igen. 

September innebär att härliga färger i naturen är på intåg, sista månaden att fiska i mörrum, friskluft, tända ljus, tjocktröjor, strumpbyxor och jakt är att vänta. 




        

Kommentarer

Populära inlägg