Plötsligt händer det! 

Idag hade vi en olycka på jobbet. Min guide trillade olyckligt, bröt benet och svimmade av i vattnet. Som tur är var han inte ensam och han hade täckning och laddad telefon så han kunde larma! 

Varje år är ca 2 miljoner människor ute och fiskar i Sveriges olika vatten, de fiskar på olika sätt, i olika vatten och alla har olika förutttningar. Vi kan aldrig undvika alla olyckor men självklart har vi som Trafikverket en nollvision på dödsfall i samband med fiske! 


Naturligtvis finns det tusentals saker att tänka på och göra för att undvika olyckor & ändå sker de! Vi kan inte påminna för mycket om att tänka på säkerheten. Det finns bara en du och ett liv! 

Vanligaste olyckorna vid fiske är drunkning, benbrott och att man krokar sig själv! 

tänk på: 

För att kunna larma om du plötsligt hamnar i vattnet behöver du ha din mobil lättillgänglig i ett vattentätt fodral och med uppladdade batterier! 

Om du fiskar själv, tala alltid om för någon var du ska! 

Ladda gärna ner den nya SOS appen - som sänder din exact position när du larmat från den. 

Vada försiktigt, använd gärna vadarstav och med fördel flytväst. 

Ha koll på väder, flöde och plötsliga väderomslag. 

Var väldigt försiktig med eld! Släck elden efter dig även om det regnar.

Ha alltid enklare förband med dig. 

Sportfisket sker oftast "på egen risk"! På eget ansvar! Det innebär att du själv ansvarar för din egen säkerhet och att du uppträder på ett sätt som inte innebär någon fara för dem som fiskar intill dig. Säkerhetsutrustning borde vara lika självklart som fiskeutrustning. 



Kommentarer

Populära inlägg